28 oktober 2011

Fredag


Fredag, igen...den här veckan har gått så himla fort. idag har vi redan hunnit med en mysig teater som både E och S gillade och sedan åkte vi till Lekstan. E sprang omkring med sina kompisar och S hoppade i bollhavet. Nu är vi hemma och slappar lite innan vi skall handla till fredagsmys för sedan kommer kusinen hit för tacos och övernattning, så himla mysigt!!

Den här kokboken från Arla har jag köpt, en massa smaskiga recept om man vill ha något annat än tacos!

27 oktober 2011

Höstmys

Visst är hösten underbar när man kan vara ute och äta mellanmål i solen! Imorgon ska vi på teater, undra om S kommer sitta still:)?


- Posted using BlogPress from my iPhone

Julklappsböcker


Nu har jag klickat hem några böcker till barnen i julklapp, liiite tidigt men om man ändå vet vad man vill ha kan man ju passa på redan nu. Förra året beställde jag precis innan jul och då blev några böcker restade och kom inte förrän efter jul.

Ebba älskar Gustav och den snåla glasstanten, som vi har lånat på biblioteket en massa gånger.

Panduro

I veckan fick jag hem en katalog från Panduro Hobby, jag skall nog ta med Ebba dit någon dag så hon kan välja något pyssel som vi kan göra ihop. Den här söta grisen skulle jag vilja sy, hur svårt kan det vara:)!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Dumle med smak av pepparkaka


Nu har jag äntligen smakat den nya dumlekolan med smak av pepparkaka, och de var riktigt goda!!

De får 4 snögubbar av 5 möjliga.

24 oktober 2011

Disney on Ice


Nu har jag bokade biljetter till Disney on Ice, jag tror att E och hennes kusin kommer bli överlyckliga för i år är det ju med alla prinsessorna, hi, hi det kan ju inte bli bättre än så;)!

Julpapper

Jag köpte ju givetvis också några rullar med julpapper, prickiga och med pepparkakor på. Sedan hittade jag äntligen stora rullar med snören i guld och silver (inser också att det är lite sjukt att jag letat efter detta länge och att jag blir så glad när jag hittar dem!)





- Posted using BlogPress from my iPhone

Adventsljus

De här fina blockljusen med siffror köpte jag på Ica. Ett tips till er som inte vill ha en klassisk adventsljusstake.


- Posted using BlogPress from my iPhone

23 oktober 2011

Härliga Jul


Nu har jag köpt årets första jultidning. Det blev Härliga Jul från Icakuriren. Jag trodde att det skulle vara en blandning av mat, pyssel och annat juligt, men det var nästan bara recept. Det är inte så ofta som jag provar något nytt recept till jul förutom på godisfronten så jag blev lite besviken. Men receptet på Mandelnougat med havssalt lät mumsigt så det får jag nog ta och testa. Ett stort plus att den var spiralbunden!

1997 års julkalender


1997 var det Pelle Svanslös som var årets julkalender och jag minns att den var så himla mysig och bra. Så nu har jag köpt den på dvd till Ebba. Hoppas att den är lika bra som jag minns!!

21 oktober 2011

Jul på Ica

Jag och S var och storhandlade imorse och vi hann även med att kika på alla julsaker som de fått fram på Ica Maxi. Jag hittade fina julklappspapper, snören och några ljus. När vi äntligen var klara och vi stod vi kassan upptäckte jag att en viss liten satt med bara en stövel på, morr!! Ha, ha en riktig klassiker....det var bara att vända om och gå runt i hela affären, men vi hittade den tillslut.




- Posted using BlogPress from my iPhone

18 oktober 2011

Min lista

Att köpa:
* Vit adventsljusstake Bull till sovrummet
* Julstrumpa till S
* Tärnljus till E (eller om hon vill vara pepparkaksgumma?)
* Tomtedress/pepparkaksdress till S


- Posted using BlogPress from my iPhone

Jultidningar


Äntligen så kom det en liten kille och knackade på igår kväll och ville sälja jultidningar. Det är ju lite av en tradition att köpa jultidningar. Förut har jag alltid köpt av min systers barn men nu är de ju lite föööör gamla för det;)! Det blev bla en bok om Smurfarna till E som är inne i en liten smurfperiod. Jag och J har fått rota fram våra gamla smurfar och i helgen fick hon en egen liten smurf, stor lycka.

En liten julgran


Jag har lovat att E skall få en egen liten gran denna julen. Förra året så fick hon en kvist av granförsäljaren och hon blev helt lyriskt.

När jag var på Åhléns i veckan så såg jag att de hade börjat med julsakerna. De brukar alltid ha lite roliga julgranskulor som passar till en minigran.

16 oktober 2011

Glögg




I år kommer jag inte sätta någon egen glögg eftersom jag har kommit på att jag faktiskt tycker att den är lite för stark för min smak. Men om man skall ha glöggfest så är det ju jättekul att bjuda på sin egen glögg. Och det sprider ju härliga juldofter under tiden (även om J tycker mest att det luktar jäst!)
GP har ett recept som är enkelt och blir supergott (men väldigt stark). Glöggen skall stå i 3-6 veckor. Och om man inte dricker upp allt i år så kan man spara den till nästa år och då blir den ännu godare.

Två Dagars dunderglögg
Några flaskor

5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
1-2 paket russin (2 pkt-500g)
2,5 kilo socker

Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i - och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex.

Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noga med att inte få med bottensatsen. Värm och njut.

15 oktober 2011

Flugsvampar


Igår var jag, barnen och min mamma en sväng till IKEA. Nu hade de fått in en hel del julsaker. De här små julgranarna fick följa med oss hem. Och E fick några söta flugsvampar av sin mormor.

1

13 oktober 2011

Hello Cupcake


Åhh jag bara älskar Leilas böcker och kommer inte kunna hålla mig ända till julafton, utan måste nog köpa denna snarast.

Julshoppig i London


J har alltid julfest med jobbet i London och för två år sedan flög jag dit på fredagen och så stannade vi över helgen. London är ju alltid roligt att åka till men i jultider så är det ju extra mysigt!! Det var första gången jag var borta från Ebba i två nätter och det kändes lite konstigt men väldigt lyxigt att bara få vara vi två (+ S i magen). Och Ebba hade det förstås supermysigt hos mormor. I år skall mormor till solen samma datum....eller i alla fall "sola i Karlstad". Men nästa år kanske, man måste ju få drömma lite....!!

10 oktober 2011

Vinterstövlar



Hur söta är inte de här små Moon Bootsen i miniformat!

06 oktober 2011

Julmust


I tisdags när jag och barnen var och handlade så såg vi den.....äntligen är den här, tjoho!!

Pernillas Jul


Jag älskar att bläddra i fina kokböcker och om de handlar om julen så blir de ju inte sämre. Den här julboken beställde jag via Pernilla Wahlgrens blogg för ett tag sedan men den skulle inte skickas förrän 1 nov. På bokus kan man köpa den redan nu för 129kr. Recension kommer senare!

04 oktober 2011

Ikea


I fredags var jag och Sigge en sväng på IKEA. Jag hoppades att de skulle fått fram lite julsaker, men tyvärr var det bara julklappspapper och snören som var framme. Men jag hittade de här fina i guld och silver, randigt, prickigt och med stjärnor.

02 oktober 2011

Mimmis jul 2011


Nu är det dags att sätta igång Mimmis jul 2011. Välkomna alla ni som också gillar julen och allt som hör den till.