30 november 2012

Första advent

Är helt slut efter den här veckan och har ont i halsen. Jag har känt mig så otroligt trött och hängig i snart 2 veckor men hoppas att det vänder snart. Känslan av att ha massor att göra både roligt och mindre roligt men man orkar ingenting.

Ikväll har jag och Ebba fixat iordning adventsljusstaken med mossa och huset är nystädat. Varsin present väntar på barnen imorgon då det är 1/12!

Jag stannade i en jättemysig blomsteraffär på väg hem från jobbet och köpte mossa, lummer, julstjärnor och hyacinter.

29 november 2012

Söta små hjärtan

Små söta portionsformar som hjärtan hittade jag på Tiger i Frederikshamn. Det fanns även en stor rund pajform i samma serie.

24 november 2012

Julråttan är framme!

Innan jag hade barn så tyckte jag att det var viktigt att man skulle sätta upp adventsstjärnorna på första advent och abdolut inte innan. Tomtarna tog jag fram 1 v innan jul och granen kvällen innan. Nu är det all in som gäller om man råkar få en minut över. Idag lekte Ebba med en kompis hemma hos oss, Sigge sov en stund och J var och handlade. Jag tänkte bara sätta upp ljusstakarna men det blev lite mer..... Fortsättning följer nästa helg:)!

Julråttan, glitter i fönstrena, stjärnor och en julig vimpel.

1månad kvar

Idag är det bara 1 månad kvar till julafton!! Vi har satt upp några ljusslingor ute och jag håller på att fixa lite inne också.

Desssa plåtburkar köpte jag på ikea, får fylla dem med pepparkakor någon dag.

22 november 2012

Julklappsetiketter

Jag brukar ofta göra mina egna julklappsetiketter med fina stämplar på. Men de här söta etiketterna med nalle phu, disney prinsessor och cars på kunde jag inte motså. Tror de kostade under 10 kr för 6 st.

20 november 2012

En vagn kommer lastad

En kundvagn fylld med julklappar och annat smått och gott. Jag och min systers äldsta dotter och kompis är på Ullared och fyndar....eller fyndar och fyndar det blir förmodligen en dyr resa för det gick lite för fort och fartkameran blixtrade till. Så dumt och klantigt av mig!!

19 november 2012

Hyacinter

I helgen köpte jag hyacinter och har riktigt mycket julkänslor. Vi lyssnar på julmusik (i alla fall jag och barnen) och jag skållade mandlar för att vi skulle dricka glögg. Lite snopet blev det när jag upptäckte att vi inte hade någon glögg hemma.

Däremot så har jag köpt nya söta små burkar till rusdin och mandlar (från Lagerhause)!

Mimmi: glöm ej att köpa glögg till helgen!

17 november 2012

Lördag på ikea

Jag och Sigge är en snabb sväng till Ikea och där var det lite folk så det var skönt. Det blev ju en del lekstopp innan vi kom till kassan men det hör ju till. Alla julsakerna var framme och det blev lite grejer som fick följa med oss hem.

15 november 2012

Hyacinter

Imorgon blir det ett stopp i någon mysig blomsteraffär för att köpa de första hyacinterna. Min favoritblomma till jul eftersom den doftar så himla gott. Ett snabbare knep att skapa julstämning finns nog inte.

Söta julgranskulor

Dessa söta små bakelser kommer ifrån Ikea.

14 november 2012

Boken vi älskar (och hatar)

Den här boken köpte jag till Ebba förra året, hon fick den i strumppresent. Det var verkligen en hit för hon älskar den!! Den är väldigt rolig eftersom man på varje sida skall leta upp olika saker och bilderna är väldigt detaljerade och roliga....men man kanske inte behöver läsa den varje kväll:).

Julklappstips

Förra året fick svärfar sin egna whiskey i julklapp. Man beställer etiketten på thefamousegrouse.com och får den inom några dagar.

Etiketten passar en 70cl flaska som man köper på systemet. Ett roligt julklappstips till någon som älskar whiskey.

04 november 2012

Vitt och frostigt

På Mio har de börjat packa upp julen och hitills var det inte så mycket rött utan vitt, frostigt och glittrigt.

Jag hittade en hel del fina saker.

Lektält

om man har plats så är ju ett lektält en rolig julklapp till någon liten. Barnens tält håller på att falla i sär så det kanske hade varit en bra julklapp till dem. En lyxig variant är det här fina tältet från Haba - fint men dyrt, 1.299 kr
Oj, nu såg jag att de hade fler, det här hade Ebba tyckt var fint men lite för mycket för min smak - 2.499 kr
Om man vill ha i lite bättre prisklass så fins ju dessa i massa olika färger och mönster för 299kr

På Sigges önskelista

Här hemma och på förskolan produceras barnen teckningar på löpandeband, speciellt Ebba som älskar att rita.
Ebba har redan en som den här från Best kids fast med ett annat motiv. Kostar 229 kr både fina och praktiska där man arkiverar teckningarna när de är 1år, 2år, 3år....
Den här skulle Sigge ta om han fick välja:

Paketkalender

Jag vet inte om jag skall göra en egen paketkalender till barnen eller inte. Förra året fick de en present varje advent istället för en liten sak varje dag. Det är ju mysigt att öppna en varje dag och smidigt om man vill få upp Ebba ur sängen men det är ju inte alltid så lätt att hitta något bra som inte kostar för mycket.
Tips: * Pixiböcker * Badleksaker * Hårspännen och hårsnoddar * Fina pennor och suddigum * Skumtomte/godis på lördagen:) * Roliga pepparkaksformar * Pysselsaker * Klistermärken * Studsbollar * Plast djur * Presentkort - vi skall åka och bada, vi skall baka etc * Tidning * Bilar * Bokmärken * Bilar Hittade den här adventskalendern från Lego som nog Ebba skulle vilja ha: