24 december 2012

God jul

Nu är vi på plats och julfriden har infunnit sig. Snart är det kalle, tjoho!

God jul!


- Posted using BlogPress from my iPhone

23 december 2012

Jag ser det snöar

Här i Göteborg blåser det storm och snöar. Efter julmiddag och näst sista avsnittet av julkalendern bylsade vi på oss kläder och gick bort till vänner för att lämna några julklappar.
Barnen provade sin nya stora pulka med plats för två och de skrattade och hade superkul i vår lilla pulkabacke. Där var vi helt själva kl 19.30 kvällen innan julafton, folk verkar ha annat för sig:)! Extra roligt att Sigge gillade den för han vägrar pulka och det kan jul bli lite trist när vi skall åka skidor i både Trysil och Branäs iår.
De här söta snögubbarna måste jag testa, superfina. Snodde dem härifrån:




- Posted using BlogPress from my iPhone

Bästa klappen

I fredags firade vi lilla julafton och Sigge fick brandmanskläder. Han var väldigt nöjd och tittade inte ens på resten av klapparna hemma hos farmor och farfar.
- Posted using BlogPress from my iPhone



Nu är det jul....

Nu står skinkan i ugnen, sillen är inlagd och julklapparna klara. Ebba och j är iväg och lämnar några julklappar och sigge ligger och sover, själv försöker jag kurera mig och hoppas att jag mår bättre imorgon.

Barnens lilla gran är klädd och även om den är sned och barrar som bara den så är den underbar så klart:)! Så nu är det så där juligt och mysigt här hemma men man får inte kolla under sängarna för där bor dammråttorna men de ska väl också få fira jul.

God jul allihopa!


- Posted using BlogPress from my iPhone

21 december 2012

Lilla julafton

Igår var det julbord med jobbet gott och trevligt! Idag är jag ledig med barnen och är sjuk igen utan att ha kännt mig frisk imellan, underbart. Det blir en lugn dag hemma vi pysslar och julmyser.

Ikväll blir det lilla julafton!


- Posted using BlogPress from my iPhone

19 december 2012

Pepparkaksbak


Idag är jag ledig och passar på att baka pepparkakor med barnen. Mamma mu, kråkan, mumin, hattifnattar, pippi och några hjärtan, stjärnor och grisar blev det.




Ikväll blir det en sväng på stan och middag med tjejsnack, härligt!

- Posted using BlogPress from my iPhone

18 december 2012

Bröllopsdag

Igår firade vi 7 årig bröllopsdag, tjoho!! Eller firade var väl en överdrift jag jobbade över och var hemma sent men kom ihåg dagen i alla fall. Vi får fira en annan dag.

Helgen var supermysig och gick i julens tecken. Granen köptes och kläddes, ny slinga med 32 ljus inhandlades för den gamla hittade vi inte. Perfekt med så många ljus det blev jättemysigt. Granris på trappan med ett ljusnät över är också på plats. Nu är det bara barnens gran som skall in men den behöver en ny julgransfot eftersom granen är dubbelt så stor som förra året:)!

Barnen har också lyckats ta fram alla kuddar i huset medan jag gräddade våfflor till lunch.

13 december 2012

Lucia

Idag var det luciafirande på förskolan och mina små sötnosar var så söta. Ebba höll Sigge i handen och båda sjöng för fullt och var så söta. Kameran hade inga batterier med det var nästan tur för det var så mysigt att få kolla live istället för genom kameralinsen. Eftersom firandet är utomhus så blev det en snabb fika innan vi åkte hem och kröp upp i soffan och kollade på luciafirandet på tv.
- Posted using BlogPress from my iPhone

12 december 2012

Mmmmmm

Min absoluta favorit, de stora tomtenissarna i skum.


Älskling - de finns på pipcenter på frölunda torg om nissen vill köpa till min julstrumpa:)!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Julklappar

Det tar ju aldrig slut.....högen med julklappar som skall slås in. Jag passade på att slå in några av sigges när han badade. Är fortfarande krasslig och har migrän liknande huvudvärk som kommer och går.

Svårt att se vad som är papper och vad som är etikett. Älskar fina etiketter som man kan enkelt klistra på. Orkade inte fixa med fin penna utan det blev bläck.




- Posted using BlogPress from my iPhone

Julbad

Jag älskar verkligen att bada men de senaste åren gör jag det väldigt sällan. Men barnen kommer bada till jul i badskum i form av Bärgaren


- Posted using BlogPress from my iPhone

07 december 2012

Bihåleinflammation

Så fort jag blir förkyld så får jag bihåleinflammation! Så igår råkade en julmust och muffins slinka ner. Idag är jag och barnen lediga och jag har lovat att vi ska åka och köpa julklappar, får se om jag orkar.

05 december 2012

Amelia jul

Jag kunde inte låta bli.....man fick ju en mysig julfilm på köpet.

04 december 2012

Snö

Nu har äntligen den första snön kommit till Göteborg, så mysigt! Efter jobbet skall barnen och J åka pulka.

I helgen åkte julstrumporna fram.

Sångpåsen som hänger på sigges krok är en favorit och bra tips till någon liten i julklapp.