30 november 2013

All in på julpyntet

Jonny åkte och simmade efter frukost medan jag och barnen körde all in på julpyntet. Det är bäst att passa på när det bara är JA-sägare hemma😃. Så det blev lite mer än planerat men man får passa på när man har tid. Ebba har stenkoll vart tomtarna brukar stå.

Nya juliga och ljuvliga grytlappar från Greengate åkte fram.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Disney Store

Godmorgon, här är vi vakna och redo för en dag med kalas, adventspynt och ikväll skall vi ut och äta och gå på Kids en föreställning med Peter Apelgren och Anna Mannheimer, ska bli superkul!

Jag skall slå in alla 24 paketen till barnens tomteråtta idag också. I två av paketen finns de här roliga julgranskulorna som jag hittade på Disney Store i Paris. Barnen brukar ha en egen gran så där blir de perfekta.






- Posted using BlogPress from my iPhone

29 november 2013

På min önskelista

Någon av dessa underbara flanell pyjamaser önskar jag mig i julklapp. De finns i massa fina och roliga färger och mönster. Först fastnade jag för den turkosa med en folkabuss full med apor, men den gråa med macarons är ju helt underbar också. Finns på Eva Nette på Frölunda Torg, NK eller Nelly.com.

Märket heter PJ Salvage och kostar 799kr -så snälla tomten jag blir väldigt glad över ett mjukt paket i storlek M.





- Posted using BlogPress from my iPhone

28 november 2013

Choklad

Lunch på Jensens idag och sedan toppade vi dagen med att öppna en HEMSKT god choklad från Estland på kontoret! Tusan var god den var.

Hur var det nu "det är inte vad man äter mellan jul och nyår som räknas utan nyår och jul". Det blev ändå ett besök på gymmet ikväll💪😉


- Posted using BlogPress from my iPhone

Saffransbullar med mandelmassa

Fias goda saffranssnurror är ett måste till jul, så i helgen bakade jag och barnen. De blev verkligen supersmaskiga! En saffransbulle och ett glas kall Julmust, mmmm ingen dålig kombo.

Fias goda saffranssnurror:
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g Kesella lätt
2 påsar saffran
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl

Fyllning:
ca 50-100 g smör (rumstepererat)
Mandelmassa
Strösocker
1 uppvispat ägg
Flagad mandel


Gör så här
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37°. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig. Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Dela degen i två delar och kavla ut till stora plattor, 1/2 – 1 cm tjock. Bred smöret över degen. Grovriv mandelmassan och strö över + socker. Rulla ihop och skär i skivor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa 20 – 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och om man vill kan man ha på flagad mandel. Grädda i mitten av ugnen 5 – 7 min. Låt svalna på galler. Sikta ev över lite florsocker.

Stjärnor

Jag är verkligen ingen som sparar det mysiga, så här hemma är det redan färdigt för första advent. Att ha regler som ingen julmust innan december eller liknande finns inte hos oss. Stjärnorna i Sigges rum är både svåra att sätta upp och fota. Men de lyser supermysigt i mörkret. Idag vaknade Sigge igen av att han inte kunde öppna ögonen pga ögoninflammation, men pigg för övrigt. Snart helg, det skall bli himla skönt efter en jobbig vecka.





- Posted using BlogPress from my iPhone

26 november 2013

Lagerhaus

Jag kunde inte låta bli att köpa den här fina tändsticksasken när jag var på Lagerhaus senast. Det fina mönstret med pepparkakshus fanns på flera juliga saker.


- Posted using BlogPress from my iPhone

23 november 2013

Julpimpad loftsäng

Idag har jag julpimpat Ebbas loftsäng. I juli köpte jag en ljusslinga med små vita bollar på som är 10 meter lång. Då hade vi inte ens köpt Ebbas nya loftsäng men jag tänkte att det nog skulle vara mysigt att ha i myshörnan längst ner. Och det blev superfint (ha, ha så kanske man inte kan säga om något man gjort själv:)!). Men det är svårt att få till en fin bild på mysfaktorn.


- Posted using BlogPress from my iPhone

22 november 2013

Ikea

Det är väl ingen som missat att Ikea har börjat med sina julsaker. Jag var där för några veckor sedan och hittade några fina handdukar till köket med juliga julgranskulor på och en matchande bricka. Mönstret finns även på glas, servetter, underlägg och julklappspapper.





- Posted using BlogPress from my iPhone

20 november 2013

Ullared

Här har vi killen som älskade att handla julklappar X antal timmar på Ullared. Han skötte sig så himla bra❤!

Hittade en hel del barnkläder, varma mössor, vantar, underställ, fleece underställ och extra fodrade regnställ.

Det blev en del julklappar till barnen också och julklappspapper och snören. Sigge somnade och sov som en stock på vägen hem.





- Posted using BlogPress from my iPhone

18 november 2013

Maileg

Lite julshopping blev det ju såklart i Köpenhamn i helgen. Det är alltid så mysigt där runt jul så man fick riktig julkänsla. Dessa små Maileg nissar fick följa med hem. De passade perfekt på en tavellist i barnens lekhörna. Ouups de råkade redan komma fram även om det inte ens är 1:a advent ännu.




- Posted using BlogPress from my iPhone

17 november 2013

Jul på Tivoli

I fredags hade vi en jätterolig julfest med jobbet på Tivoli i Köpenhamn. Alla hade sina respektive med denna gången vilket var himla trevligt. Tivoli öppnade sin julmarknad och det var så himla mysigt med alla julljus och små affärer. Lördagen stannade vi kvar och julshoppade innan vi åkte hem.




- Posted using BlogPress from my iPhone

14 november 2013

Imorgon väntar första julbordet, hyacinterna blommar för fullt här hemma och första julmusten var det längesedan jag drack. Så hög tid att komma igång med Mimmis jul 2013! Välkomna❤




- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Mimmis jul 2013