21 december 2007

Marinerade revbensspjäll


Revbensspjäll är en av mina favoriter på julbordet, jag brukar göra detta recept från Arla med en marinad med matlagningsyohurt, ingefära och honung....smaskigt värre!

Marinerade revbensspjäll
Ingredienser
4 port
1 kg tjockskurna revbensspjäll

Marinad:
1 dl matyoghurt
1 msk japansk soya
1 msk honung
1 tsk mald ingefära
1 krm svartpeppar
Gör så här
Blanda ihop marinaden. Pensla spjället med marinaden och låt det marinera minst 4 timmar och gärna längre. Sätt ugnen på 175°. Lägg spjället på ett galler med den feta sidan upp. Sätt en långpanna under med lite vatten i. Stek spjället i mitten av ugnen ca 1 1/2 timme. Vänd spjället en gång under stekningen. Ta ut spjället och skär det i bitar.

2 Comments:

Blogger Hannele på Hisingen said...

Önskar en fridfull jul!

23:46  
Anonymous Anonym said...

Hej hej, hittade hit via aftonbladet.
Du är värsta julgalning ;)

// Cassie92.blogg.se

19:49  

Skicka en kommentar

<< Home