15 december 2011

Rester


För er som brukar göra Leilas Rocky road och få en del av ingredienser över kan ju testa och göra dessa goda men väldigt mastiga brownies. Det här receptet kommer från Leila Lindholms bok One more slice. Det bygger på hennes Rocky road godis och har kompletterats med en chokladmustig brownie. Gott om man är chokladälskare!Receptet ger 24 bitar 1 plåt

Ingrediens
350 g mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao av god kvalitet
1 dl ljus sirap
½ tsk salt
6 st ekologiska ägg
3 dl vetemjöl

Fudgeglasyr
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
400 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Rocky road topping
½ påse dumlekola
1 dl pistagenötter
2 dl salta jordnötter
2 nävar mini-marschmallows

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smör och socker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner mjölet.

Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.

Grädda kakan mitt i ugnen i 30-35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig.Låt kakan svalna.

Fudgeglasyr och rocky road topping:

Koka upp grädde, mjölk och sirap. Ta av kastrullen från värmen och låt vätskan svalna några grader. Finhacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter. Bred glasyren över kakan och strö över salta jordnötter, dumlehalvor, pistagenötter och mini-marschmallows.

Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär den sedan i bitar.

2 Comments:

Anonymous Emma said...

Oj.. vilken mastig bomb som säkert kittlar dödsskönt i kistan ;)

22:57  
Blogger Mimmi said...

Ha ha, visst gör den det. Gick bra att frysa också och var lite farligt goda att äta halv frysta;)!

13:26  

Skicka en kommentar

<< Home