08 december 2007

Allt om mat


Nya numret av Allt om mat är fullt med goda recept inför jul- och nyårshelgen. Det fanns bla ett recept på Peppar- och honungssill som lät lite spännande.

Peppar- och honungssill:
1 förpackning 5-minuterssill
1/2 tsk hel svartpeppar
1/2 tsk hel grönpeppar
1/2 tsk hel rosépeppar
2 dl lätt creme fraiche
1 msk flytande honung
1/2 krm salt

Garnering: Hel rosépeppar

Gör så här:
1. Låt sillen rinna av och skär den i bitar.
2. Koka svartpeppar i lite vatten, ca 3 min. Häll av vattnet och torka pepparn. (När du förväller den så blir den lite mildare i smaken).
3. Stöt alla pepparsorterna grovt i en mortel. Blanda peppar, creme fraiche, honung och salt. Vänd ner sillen och låt stå i kyl och ta smak, gärna till nästa dag.
4. Garnera med hel rosépeppar vid serveringen.