18 november 2008

Jul på Tjolöholms Slott


En tradition som jag har är att åka till Tjolöholms slott när de har sin julmarknad. Slottet är så himla mysigt så bara det är värt ett besök. Vi har inte riktigt bestämt vilken dag vi skall dit men julmarknaden börjar nu på onsdag den 19 nov och håller på tills på söndag den 23 nov.

Så här står det på deras hemsida:
En av Västsveriges största julmarknader med ett hundratal utställare! Jul på Tjolöholms Slott har blivit en uppskattad tradition för tusentals besökare. Under fem dagar är det möjligt att se några av Sveriges främsta hantverkare ställa ut och försälja sina alster av skiftande slag. Matutställarna bjuder på provsmakning och försäljning av julens alla delikatesser. Det vackra sekelskiftesslottet är julpyntat och på hela godset råder julstämning.

Tomtefar vid brasan i slottshallen och tar emot alla barn som vill lämna sin önskelista. I Magasinet finns tomtenissarna som pysslar med barnen. Kaffe med dopp serveras i slottsmatsalen och en trappa upp väntar grevinnan Bonde och hennes tjänstefolk på att visa runt i salongerna och berätta om julfirande för herrskap och tjänstefolk. På Magasinets scen kommer bl a Göteborgs Lucia att uppträda. I den ombonade Storstugan, öppen kl 12-18 varje dag, serveras hemlagad mat.

Varje dag bjuder även på stämningsfull julmusik. Mjörnsextetten sprider julmusik från Magasinets scen och i slottshallen ger Tjolöholms vänner klassisk musikunderhållning.

Öppettider:
Onsdag-fredag kl 10-19
Lördag-söndag kl 10-18

Entré:
Vuxna 75 kr, barn t o m 14 år gratis

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Ja, det är alltid lika mysigt på denna julmarknad! Hoppas att det fryser på lite också, så att det inte blir för lerigt...
Kommer du förresten ihåg när vi var där med mormor o morfar?! Ha, ha, ha...=)
C (och vi) tycker att det skall bli "ätte musigt" att träffas där i morgon!

Kram K

22:14  

Skicka en kommentar

<< Home