Glögg
På fredag är det 6 veckor kvar till julafton. Ett bra tips som garanterar julstämning hemma är att sätta sin egen glögg. GP har ett recept som är enkelt och blir supergott (men väldigt stark!!!). Glöggen skall stå i 3-6 veckor och under tiden doftar den så gott. Om man inte dricker upp allt i år så kan man spara den till nästa år och då blir den ännu godare. Vi har några flaskor som är från när vi gifte oss 2005 men jag vet inte riktigt om man vågar dricka dem, men vi får väl öppna och testa.
Två Dagars dunderglögg
Några flaskor
5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
1-2 paket russin (2 pkt-500g)
2,5 kilo socker
Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i - och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex.
Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noga med att inte få med bottensatsen. Värm och njut.
6 Comments:
Jag funderar på att göra denna glögg, fick receptet häromdagen av en vän.
Det är till och med mindre än sju veckor kvar om jag inte har räknat helt fel nu. Det borde vara 6 veckor kvar på fredag.
Var kommer de fina glögg kopparna ifrån?
Tinas Jul: Det doftar väldigt gott när man sätter glögg. Och den är väldigt god men stark.
Ellinor: Du har helt rätt, jag var på fel sida i min kalender....
Johanna: Kopparna är från Höganäs.
Tycker det är konstigt att den heter Två Dagars glögg när det tar minst tre veckor att få den klar :)
Anna; Japp det kan man tycka:) men det beror på att den kommer ifrån GPs bilaga som heter 2 dagar.
Skicka en kommentar
<< Home