13 december 2008

Middag med juliga smaker


Förra året blev vi bjudna på den här goda rätten hemma hos några vänner. Ett bra tips om man vill laga något med julig smak.

Citronglaze på lax med spenat och saffransröra
Ingredienser 4 port
600 g benfri mittbit av färsk lax, med skinn
2 msk rumsvarmt smör
2 tsk rivet citronskal
1 msk fransk senap
2 msk honung
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Spenat- och saffransröra:
250 g färsk eller fryst bladspenat
1 schalottenlök
1/2 pkt saffran, 0,25 g
2 1/2 dl Kelda Mild Citronsås
1 krm salt

Gör så här
Blanda smör, citronskal, senap, honung, salt och peppar till citronglaze. Grovhacka spenaten. Skala och hacka löken. Fräs spenat och lök i smör i en gryta. Rör ner saffran och såsen. Smaka av med salt. Låt koka ihop ca 2 min. Skär laxen i 4 portionsbitar och grilla dem 3-5 min på varje sida. Pensla glaze på de nygrillade laxskivorna. Servera med färskpotatis och spenat- och saffransröra.