18 december 2008

Julmat


Den 23:e brukar jag och J alltid vara lediga och pyssla hemma. J har aldrig köpt klart alla sina julklappar så han är alltid en sväng på stan och sedan lagar vi julmat, slår in julklappar och myser. I år kommer vi bara att göra lite julmat men revbensspjäll är en av mina favoriter på julbordet, så det får de blir. Jag brukar göra detta recept från Arla med en marinad med matlagningsyohurt, ingefära och honung....smaskigt värre!

Marinerade revbensspjäll
Ingredienser
4 port
1 kg tjockskurna revbensspjäll

Marinad:
1 dl matyoghurt
1 msk japansk soya
1 msk honung
1 tsk mald ingefära
1 krm svartpeppar
Gör så här
Blanda ihop marinaden. Pensla spjället med marinaden och låt det marinera minst 4 timmar och gärna längre. Sätt ugnen på 175°. Lägg spjället på ett galler med den feta sidan upp. Sätt en långpanna under med lite vatten i. Stek spjället i mitten av ugnen ca 1 1/2 timme. Vänd spjället en gång under stekningen. Ta ut spjället och skär det i bitar.