Sill
Sill måste man ju ha på julbordet men det skall vara egen inläggning. Med Abbas 5-minuters sill går det ju hur lätt som helst att göra egen, den är färdig att smaksätta. Dessa två siller gör jag alltid.
Senapssill
2 msk senap (jag brukar ta 1 msk stark senap och 1 msk skånsk grov senap)
1 msk vinäger
1 msk socker
Vitpeppar
1 tsk salt
½ dl rumsvarm olja
1 knippe dill
1 stor rödlök
1 ägggula
Gör så här:
1.Blanda senap, vinäger, socker. Häll försiktigt ner rumstempererad olja och rör samtidigt.
2.Tillsätt vitpeppar och salt
3.Hacka dillen och rödlöken i önskad storlek.
4.Tillsätt ägggulan, den hackade dillen och rödlöken.
5.Blanda i sillen och låt stå i minst 1 dygn
Kattas örtasill med vitlök
1/3 dl majonäs
¼ dl gräddfil
½ tsk salt
Vitpeppar
½ Finhackad gul lök
1 msk kaviar
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl finhackad dill
1 msk svensk senap
Gör så här:
1.Blanda alla ingredienser
2.Tillsätt sillen och låt stå i minst 1 dygn
1 Comments:
Gôtt e det!!!
ÄNTLIGEN får man upprättelse angående vitlökssillen! Hi, hi, hi...=)
Nu kanske ni t.o.m får smaka en "sillarompa" på julafton!
Kram Katta
Skicka en kommentar
<< Home