18 december 2008

Sill


Sill måste man ju ha på julbordet men det skall vara egen inläggning. Med Abbas 5-minuters sill går det ju hur lätt som helst att göra egen, den är färdig att smaksätta. Dessa två siller gör jag alltid.

Senapssill
2 msk senap (jag brukar ta 1 msk stark senap och 1 msk skånsk grov senap)
1 msk vinäger
1 msk socker
Vitpeppar
1 tsk salt
½ dl rumsvarm olja
1 knippe dill
1 stor rödlök
1 ägggula

Gör så här:
1.Blanda senap, vinäger, socker. Häll försiktigt ner rumstempererad olja och rör samtidigt.
2.Tillsätt vitpeppar och salt
3.Hacka dillen och rödlöken i önskad storlek.
4.Tillsätt ägggulan, den hackade dillen och rödlöken.
5.Blanda i sillen och låt stå i minst 1 dygn


Kattas örtasill med vitlök
1/3 dl majonäs
¼ dl gräddfil
½ tsk salt
Vitpeppar
½ Finhackad gul lök
1 msk kaviar
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl finhackad dill
1 msk svensk senap

Gör så här:
1.Blanda alla ingredienser
2.Tillsätt sillen och låt stå i minst 1 dygn

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Gôtt e det!!!
ÄNTLIGEN får man upprättelse angående vitlökssillen! Hi, hi, hi...=)
Nu kanske ni t.o.m får smaka en "sillarompa" på julafton!

Kram Katta

02:07  

Skicka en kommentar

<< Home